25. 7. 2012

Strč mrkvovej dort srzk krk...

Vážení přátelé, ve dnešní epizodě pořadu Pečení s nadřenci si připomeneme recept, v naší branži opomíjený od dob, kdy vznikly kuchyňské mixéry a jiné vymoženosti. Mrkvový koláč! Ano, je to tak. A v čem že to tví tajemství, kterým nás tento recept potěší? Nejen, že výsledek je zdravý a chutný, ale zároveň představuje velice účinné cvičení pro krásně pevné paže. Tak tedy hospodyňky, kulturisté, občané všeho věku, odhoďte elektrické přístroje a pište si.


Vraž do toho:



  • 5 velkých mrkví nastrouhaných na hrubo (v ruce, hlavně všechno pěkně v ruce)
  • dva banány
  • půl vaničky odtučněného tvarohu
  • vrchovatý hrnek ovesných vloček
  • dvě lžíce medu
  • lžíce mleté skořice
  • olej a mouka na vysypání formy
  • lžička jedlé sody a polovina sáčku prášku na pečení
Postup: Troubu rozehřejeme na 150 stupňů. Banány rozmixujeme s tvarohem a smícháme v míse s nastrouhanou mrkví. Vločky v hrnku namočíme a přimícháme do směsi. Přidáme med, skořici, nakonec sodu a prášek do pečiva. Hmota by neměla být moc tuhá. Podle potřeby můžeme přisypat trochu vloček. Těsto přemístíme do vysypané formy. Pečeme na 150 stupňů přibližně půl hodiny, pak zvýšíme na cca 180 a čtvrt hodiny dopékáme. Po dopečení by měl být dort uvnitř mokrý s křupavou krustou. Podávejte s tvarohem.


jak je vidno, se vzhledovou stránkou věci není třeba si dělat hlavu...





2 komentáře:

Máte na to názor, ne? Tak sem s ním.